Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنج سال پس از الحاق شبه جزیره کریمه که منجر به تعلیق حق رای روسیه در مجمع پارلمانی شورای اروپا شد، این کشور توانست مجددا حمایت مجمع را با اکثریت آراء برای حق رای خود به دست آورد. نمایندگان اوکراین مخالف این اقدام‌ بودند.

به گزارش ایسنا، پس از ساعت‌ها بحث و گفت‌وگوی پر تنش و سخت در مجمع پارلمانی شورای اروپا ۱۱۸ نماینده با رای خود راه را برای ماندن روسیه در این شورا هموار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیه در چند ماه گذشته بارها تهدید کرده بود که اگر شورای اروپا به تحریم ۱۸ نماینده این کشور پایان ندهد و حق رای آنرا بازنگرداند، مجمع را ترک خواهد کرد. در این رای‌گیری ۶۲ نماینده رای مخالف و ۱۰ تن رای ممتنع دادند.

به گزارش دویچه وله مخالفان سرسخت حق رای روسیه نمایندگان اوکراین بودند. اما مجمع به خواست آنها تسلیم نشد. بر اساس قانون جدیدی که تصویب شد مجمع نمایندگان دیگر نمی‌تواند تحریم‌های یک جانبه را در آینده اعمال کند، مگر با مشورت با کمیته وزرا که شامل وزرای خارجه ۴۷ کشور شورای اروپا می‌شود. به این ترتیب روسیه می‌تواند در نشست روز چهارشنبه پنجم تیر ۲۶ ژوئن در رای‌گیری برای تعیین دبیرکل جدید شرکت نیز شرکت کند.

در مجمع پارلمانی شورای اروپا، حامیان و مخالفان قوانین جدید برای چندین ساعت با هم مجادله‌ای شدید کردند. یکی از استدلال‌های موافقان ماندن روسیه در شورای اروپا این بود که بیش از ۱۴۰ میلیون نفر در روسیه و سرزمینهای اشغالی به چتر حمایتی کنوانسیون حقوق بشر و دادگاه حقوق اروپا بشر نیاز دارند.

در مقابل استدلال نمایندگان اوکراین این بود که از پنج سال پیش تا کنون یعنی از زمان الحاق کریمه به روسیه، نمایندگان مجمع پارلمانی شورای اروپا در چندین قطعنامه اقدامات روسیه در اوکراین و نقض جدی حقوق بشر در روسیه را محکوم کرده‌اند. اولکسی گونچارنکو، نماینده محافظه‌کار اوکراین گفت: «در این مدت مسکو تمام قطعنامه‌ها را نادیده گرفت و ما چه می‌کنیم؟ ما در مقابل فشار روسیه عقب‌نشینی می‌کنیم و قوانین‌مان را تغییر می‌دهیم.» یکی دیگر از نمایندگان محافظه‌کار اوکراین از اینکه مجمع پارلمانی شورای اروپا "فرش قرمز" برای "متجاوزان روسی" پهن کرده، به شدت انتقاد کرد.

از سال ۲۰۱۴ که روسیه شبه‌جزیره کریمه را به خود الحاق کرد، حق رای روسیه در مجمع پارلمانی شورای اروپا از این کشور گرفته شد و نمایندگان روسیه نیز این مجمع را بایکوت کردند. نمایندگان روسیه هم‌چنین از پست‌های مهم در شواری اروپا و ماموریت‌های ویژه مثلاً برای نظارت بر انتخابات کنار گذاشته شدند. دو سال پیش روسیه پرداخت حق عضویت خود را که سالانه بالغ بر ۳۳ میلیون یورو می‌شد، قطع کرد؛ مبلغی برابر با ۹ درصد بودجه سالانه شورای اروپا.

بر اساس قوانین شورای اروپا هر کشوری که دو سال حق عضویت خود را پرداخت نکند، از عضویت محروم می‌شود. وزرای خارجه ۴۷ کشور عضو شورای اروپا در نشست خود در ماه مه در هلسینکی برای جلوگیری از این امر نشستی برگزار کردند و به روسیه وعده دادند که راهی برای پایان دادن به تحریم‌ها خواهند یافت.

شورای اروپا، مستقر در استراسبورگ در فرانسه، بزرگترین نهاد میان‌دولتی قاره اروپاست. این شورا در ماه مه ۱۹۴۹ یعنی چهار سال پس از پایان جنگ جهانی دوم تاسیس شد. امروزه ۴۷ کشور اروپایی به استثنای بلاروس عضو این شورا هستند. روسیه در سال ۱۹۹۶ در این نهاد پذیرفته شد. مجمع نمایندگان پارلمان شورای اروپا شامل ۳۱۸ نماینده است. این مجمع چهار بار در سال در استراسبورگ تشکیل جلسه می‌دهد. شورای اروپا علاوه بر مجمع پارلمانی دارای یک نهاد دیگر هم هست؛ دادگاه حقوق بشر اروپا (ECtHR)، دادگاهی که بر رعایت حقوق بشر در قبال ۸۳۰ میلیون شهروند کشورهای این قاره نظارت می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روسيه شورای اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۴۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فردا؛ آخرین زمان ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه «داوطلب»/ این مهلت تمدید نخواهد شد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: آخرین مهلت ثبت‌نام نمایندگان نامزدها تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتگو با بخش خبری ۱۴ سیما در خصوص مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می شود و ثبت‌نام نمایندگان نامزدهای انتخاباتی در سامانه «داوطلب» نکاتی بیان کرد.

وی اظهار داشت: براساس ماده ۶۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی این امکان برای نامزدها وجود دارد که نمایندگان خود را برای حضور در شعب اخذ رای معرفی کنند. نمایندگان نامزدها می‌توانند علاوه بر مجریان و ناظران از ابتدای رای‌گیری تا انتهای فرآیند شمارش آراء در شعب حضور داشته باشند.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه این امکان از طریق سامانه داوطلب فراهم شده است، خاطرنشان کرد: ثبت‌نام از نمایندگان نامزدها چند روزی است که آغاز و از طریق پیامک به نامزدها اطلاع‌رسانی شده است.

طحان‌نظیف اعلام کرد: آخرین مهلت ثبت‌نام نمایندگان نامزدها تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت است که نامزدها از طریق مراجعه به این سامانه می‌توانند نمایندگان خود را معرفی کنند.
وی بر این نکته هم تاکید کرد: باتوجه به اینکه زمان زیادی به روز انتخابات نمانده و کارت‌های نمایندگان باید صادر شود، این مهلت تمدید نخواهد شد.

گفتنی است؛ مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲۱ اردیبهشت در ۱۵ استان کشور و در ۲۲ حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد که ۹۰ داوطلب برای ۴۵ کرسی مجلس به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

کد خبر 751538

دیگر خبرها

  • تلاش برای تحقق وحدت و تقریب جزء اولویت های ماست
  • افشاگری درباره غیبت‌های مشکوک برخی نمایندگان مجلس
  • فردا؛ آخرین زمان ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه «داوطلب»/ این مهلت تمدید نخواهد شد
  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • فردا؛ آخرین زمان ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه داوطلب
  • رسالت معاونت پارلمانی تعامل گسترده، شفاف و سالم با مجلس است
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • نظر رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا درباره احتمال اعزام نیرو به اوکراین